X-Line Design Co.

このエントリーをはてなブックマークに追加

※画像をクリックすることで、大きな画像を見れます。

Residence of Tzeng

住宅や住宅設備

X-Line Design Co ., Ltd.

グッドデザイン賞

既存躯体を最大限利用した住宅のインテリアである。

もともとの躯体を全て覆い尽くすような仕上げとしてのデザインではなく、むしろ既存躯体も敷地の一つと見立て、そこに最小限の仕上げを丁寧に施してできている。

その手法は、荒々しさと繊細さが共存し、住空間としても気楽さと畏まった感覚が同居していて、心地良い。

これからのデザインの一つの方向性を示唆している。

X-Line Design Co., Ltd.の概要From the exterior to the interior space, we applied the minimum of walls to maintain the circulation of air and try to maximize space capacious that corresponded to the exterior. As for our approach to the interior space planning, instead of applying the stereotype of being framed by the walls, we chose to follow the original site frame and forming a traffic flow that showcasing a life style that brings human being and nature even closer. Therefore, our design goal in this case was achieved by returning to the simplest and purest beauty.
X-Line Design Co., Ltd.の製品仕様56 square feet
プロデューサーChih Chung Shen
ディレクターChih Chung Shen
デザイナーChih Chung Shen
X-Line Design Co., Ltd.の開発・企画についてBy applying the same perspective to this space site, the texture of architecture concrete slate was represented directly by showing the original craftsmanship. The construction marks on the wall were preserved and then became a trace of history that brings out rich layers of light gradients by the variation of seasons.
X-Line Design Co., Ltd.のデザインについてThere is a sense of beauty was unrefined and often ignored that experienced the imprint of age, heat of sunlight and the dripping of rain.
ユーザー・社会に伝えたいことBy applying the same perspective to this space site, the texture of architecture concrete slate was represented directly by showing the original craftsmanship. The construction marks on the wall were preserved and then became a trace of history that brings out rich layers of light gradients by the variation of seasons.
X-Line Design Co., Ltd.はその使用者・利用者にどのような価値を実現したかFrom the exterior to the interior space, we applied the minimum of walls to maintain the circulation of air and try to maximize space capacious that corresponded to the exterior. As for our approach to the interior space planning, instead of applying the stereotype of being framed by the walls, we chose to follow the original site frame and forming a traffic flow that showcasing a life style that brings human being and nature even closer. Therefore, our design goal in this case was achieved by returning to the simplest and purest beauty.
ユーザーの使いやすさや商品の親切さの向上のためにデザインが特に取り組んだ事項By applying the same perspective to this space site, the texture of architecture concrete slate was represented directly by showing the original craftsmanship. The construction marks on the wall were preserved and then became a trace of history that brings out rich layers of light gradients by the variation of seasons.
X-Line Design Co., Ltd.をもっと見る・購入 楽天市場でX-Line Design Co., Ltd.を探す

amazonでX-Line Design Co., Ltd.を探す

Yahoo!ショッピングでX-Line Design Co., Ltd.を探す
オフィシャルサイト http://www.x-linedesign.com/en/project/residence-of-tzeng

関連するグッドデザイン

著作権利者:(C)JIDPO GOOD DESIGN AWARD [ G-Mark Library ]

カテゴリーメニュー
住宅や住宅設備の人気グッドデザイン